maanantai 17. tammikuuta 2011

Koekäyttökamera

Hei taas rakkaat valokuvauksen harrastajat. Tällä kertaa meillä on koekäytössä Canonin 550d järjestelmäkamera ja joku zoomiobjektiivi. Kameraa ostaessa on hyvä ottaa huomioon, että rahasi eivät tule ikinä riittämään kunnollisen kameran hankintaan. Älä siis turhaan unelmoi kalleimmista malleista, vaan tyydy suosiolla karvalakkiin. Siitä luonnollisesti puuttuvat kaikki ne ominaisuudet, joita kameraltasi odotat mutta näin se vain tässä elämässä menee. Olet häviäjä. Get used to it.
Olenko kuvannut aiemmin muutakin kuin genitaalejani kotibileissä? Kyllä. Olen perehtynyt valokuvauksen perusteisiin jo varhaisnuoruudessa, ennen kuin genitaalien kuvaus vielä edes kiinnosti. Isäni harrastaa valokuvausta ja meillä oli toisinaan tapana rakentaa kylpyhuoneeseen pimiö. Nyt siitä on kuitenkin kulunut aikaa siinä määrin, että pieni kertaus lienee paikallaan.
Ensinnäkin nykyään kukaan ei kuvaa enää filmille. Jopa isäni murtui kesällä 2010 ja siirtyy ns. digikuvaukseen. Mitä sitten tarkoittaa digikuvaus? Se tarkoittaa sitä, ettei sinun tarvitse tajuta teoriasta mitään ja pystyt silti ottamaan hyviä kuvia. Varsinainen pommi tulee kuitenkin tässä: digikameroissa on nykyään videokamera samassa paketissa. Huhhuh.

Kuvasin kylpyhuonettamme tupareiden jälkeen paskalla objektiivilla ja tässä tulos. Sen verran tästä testistä jäi käteen, että Canonin 550d, ei ehkä sittenkään ole minua varten. Kamera on toki hyvä mutta 550d:stä puuttuu videokameroille tyypillinen kääntyvä LCD-näyttö ja se tuntuu muutenkin hiukan lelulta verrattaessa jämäkkään 60d -runkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti